Naši projekti

Časopis Savus

Časopis Savus je edini tiskan časopis v Zasavju, ki prinaša zasavske novice v nabiralnike Zasavk in Zasavcev. Enkrat mesečno ga brezplačno raznosimo na več kot 15.000 naslovov zasavskih gospodinjstev, doseže pa več kot 45.000 Zasavcev. Zasavke in Zasavci so se na svoj časopis dobro navadili, saj na svojih straneh zajema dogajanje na različnih področjih življenja in dela v treh zasavskih občinah. Zasavski tednik izide vsak zadnji četrtek v mesecu.

Jamatlon

Jamatlon je adrenalinska preizkušnja v jami, ki se je je udeležilo že več kot 1000 udeležencev iz vse Slovenije in tudi tujine. V specifičnem okolju Rudnika Trbovlje – Hrastnik jamatlonci s pomočjo rudarjev na 5,5 kilometra dolgi progi premagujejo različne ovire s pridihom rudarstva. Udeleženci s čeladami na glavah pod zemljo pretečejo ali prehodijo pot med Trbovljami in Hrastniko in ob tem doživijo edinstveno izkušnjo. Pot premagujejo v ekipah (2 do 5 članov) kot knapi, pri katerih je tovarištvo najvišja vrednota. Jamatlon so uvrstili med deset najbolj norih dogodivščin v Sloveniji. Preizkušnja ni tekmovanje, je nekaj več. Gre za pustolovščino, ki vsem ostane še dolgo časa v spominu.

Spletni časopis Savus

Savus.si je spletni časopis z zanimivimi zgodbami in aktualnimi novicami, ki izhaja na spletu in poroča o dogajanju v Zasavju in o ljudeh, ki v Zasavju delujejo ali so kakorkoli drugače povezani z njim. V spletnem časopisu objavljamo tudi novice iz občin, ki mejijo na Zasavje v rubriki Čez planke.